Handledarkurs


Handledarkursen eller ”introduktionsutbildning för privat övningskörning” som den egentligen heter är en obligatorisk utbildning som både handledare och elever skall gå för att få tillstånd att övningsköra privat.

 

Trafikskolan Öst på stan började med introduktionsutbildningar i Januari 2006 och har sedan dess utbildat tusentals personer fördelat på över 400 utbildningstillfällen. Man skulle kunna säga att vi blivit experter på att hålla introduktionsutbildningar och vi märker hur de deltagare som återkommer till oss för sin körkortsutbildning år efter år presterar bättre och bättre på körlektionerna och lämnar oss med färre körda körlektioner och således billigare körkort i slutändan, detta trots att trafikmiljöerna blir mer komplexa och trafiken i vår stad mer och mer livlig. Låt dig omhändertas av vår kunniga personal du också!

 

VEM BEHÖVER GÅ OCH HUR GÅR DET TILL?

 

  • Den som skall ta körkort och vill övningsköra privat måste ha en "aktuell" handledarkurs. Kursen är giltig i 5 år från att man gått den.
  • Den som skall agera handledare behöver också ha en aktuell kurs, man behöver inte gå på samma kurstillfälle som eleven.
  • Som handledare kan man alltså ansöka om handledarskap för flera elever inom 5 år från att man gick kursen, men tänk på att kursen måste vara "aktuell"   under hela den tid som du avser att övningsköra med en elev.
  • Handledarkursen kan vara det allra första du gör i jakten på körkortet.
  • Här kan du ansöka om körkortstillstånd FÖRE eller EFTER genomförd kurs: Till ansökan>>
  • Här ansöker man om handledarskap, just före eller efter genomförd kurs : Till ansökan>>

Om du ansöker om körkortstillstånd måste du också göra ett syntest inom 2 månader. Vi gör testet åt dig och rapporterar in det elektroniskt.

 

Pris för kurs  är 480 KR
 


Klicka här för bokning>>