Dags för AM-kort/mopedkörkort i Robertsfors?

Vi hjälper dig som vill vara redo att köra moped så fort våren 2024 kommer, eller kanske mopedbil/EPA redan nu i vinter.

Oavsett vilket fordon du skall köra så måste alltid utbildningen ske på en 2-hjulig moped. Vi har utrustat våra mopeder med rejäla dubbdäck och handtagsvärmare för att utöka den i Norrland annars ganska korta säsongen.

Klädd som för skoterkörning kör vi utan problem på plogade vintervägar.

Så ser körkortsutbilningen för AM-körkort/mopedkörkort ut!

1. Anmäl dig till någon av våra teorikurser i E-handeln. Kurserna sker för tillfället digitalt och du behöver utrustning för att synas i bild och kunna prata med kursledare och andra deltagare.

2. Ansök om körkortstillstånd för grupp1 och gör en synundersökning hos oss. Detta är helt gratis och när det blir klart är tillståndet giltigt i 5 år och räcker ofta även till ett framtida bilkörkort. Du behöver inte tillståndet klart för att delta i teorikurs.
Ansök här>>

3. Efter genomförd teorikurs, godkänt körkortstillstånd och en ålder om minst 14år 9månader är det dags för praktisk undervisning. Inför praktiken är det såklart ett stort plus om du hunnit plugga lite körkortsteori.
Körningen sker individuellt och vi tillämpar metoden att lärare och elev åker på varsin moped och har kontakt via komradio inbyggd i hjälmarna. Vi kör i 2 pass om 2 timmar, men kan också erbjuda dig som kommer mer långväga att göra all körning vid 1 tillfälle.
Direkt efter du kört ditt sista pass rapporterar vi in dig till transportstyrelsen.
(vi ger oss inte förrän både elev och lärare är nöjd. Är du osäker på något eller tycker läraren att nått mer behöver övas på? Då ingår den extra körtiden i vårt paketpris)

4. Plugga inför teoriprov!
Här blev det lite nytt för oss under 2023. Tidigare har vi STR-anslutna trafikskolor själva kunnat inkludera en digital körkortsbok för AM som innehåller texter (ljudstöd) , filmer och provfrågor i vår utbildning.
Nu kan vi inte det längre utan eleven själv köper denna tjänst direkt av STR. (finns andra appar också och valet är såklart fritt vilken man väljer, vi har sänk priset på mopedkursen motsvarande 3 månaders användning av STRs app)
Läs mer om STRs app >> 

5. Dags för teoriprov!
Man kan boka teoriprovet i god tid. Men du måste vara 15 år och ha en inrapporterad utbildning vid provtillfället.
Godkänt prov = AM-kort. Du får börja köra direkt. Är du redo för mopedkörkort?

Så bokar du>>

Avgifter för teoriprov, foto och tillverkning av körkort tillkommer alltid

Anmäl dig nu

Trafikskolan Öst på Stan

Östra Norrlandsgatan 57
903 31 UMEÅ

Öppettider

Körlektioner
Måndag-Torsdag 07.00-16.30
Fredag 07.00-14.25

Kontoret
Måndag-Fredag 08.30-15.30
Lunch 11.30-12.10

Kontakt

Telefon: 090-13 03 13
E-post: office@tops.nu