Ta Mopedkörkort i Umeå

När du tar mopedkortet hos oss kan du känna dig trygg.

Vi har bedrivit mopedutbildning i 10 år och vi anser att det är den absolut viktigaste utbildningen vi tillhandahåller då eleverna är helt nya i trafiken.

Såhär ser vårt populära och minst sagt Intensiva upplägg ut:

Mopedkörtkort Mopedkort

TEORI

På teorin får du delta i grupparbeten, se filmer, lyssna på föreläsningar samt arbeta med körkortsfrågor.
Teorin är bekvämt lagd på helger, lov eller liknande så att du inte behöver offra dina kvällar. Vi kör ofta teorin på 1 dag, som då blir lika lång som en vanlig skoldag/arbetsdag.

PRAKTIK
 • Vi tillhandahåller mopeder från Peugeot och Honda som för 2019 är helt nya.
 • Vi tillhandahåller skyddsutrustning. Om du vill får du ha egen hjälm.
 • Vi övar fordonshantering, körning i villaområde, landsvägskörning och körning i tätare trafik.
 • Vi har 4 st mopedlärare 2019 för att DU skall slippa kö på körlektioner.
 • Vi utbildar enligt konceptet att lärare och elev har varsin moped och pratar med varandra via Intercom. Givetvis får du prova att skjutsa och bli skjutsad, men det övar vi på en parkeringsplats, inte i trafiken.
 • Manöverkörning som man gör i grupp försöker vi erbjuda på helger, eftermiddagar, kvällar, klämdagar och lov så ofta som vi kan. Körning i trafik behöver du göra på vardagar, oftast mellan 7-15.30.
 • Hos oss bokar man körningen via Internet så att man själv kan planera utifrån sitt schema.
 • Många av våra kunder har långt till oss, det är inte ovanligt att vi har kunder från tex Bjurholm eller Ö-vik. Då kan vi (på en vardag fm eller em) erbjuda all körning på samma gång, tar ca 4 timmar.

Vårt upptagningsområde är Umeå, Vännäs, Nordmaling, Hörnefors, Robertfors.

BÖCKER & DATASTUDIER

Alla behöver utöver teorikursen lära sig körkortsfrågor för att klara Trafikverkets teoriprov. Man kan jämnföra svårighetsgraden på provet för mopedkörkort med provet som man avlägger för att klara ett bilkörkort. Reglerna i trafiken är ju trots allt samma för båda behörigheter. I kursen ingår bokpaket samt tillgång till datastudier via Internet.

Tillgång till Datastudier får du i samband med teorikursen och sedan nya GDPR-lagen så måste eleverna själva aktivera sin inloggning och välja ett lösenord. Detta sker genom en länk som smsas till ELEVENS mobil nr. Kom förbi oss på kontoret i förväg om du önskar tillgång till bok och datainloggning i förväg.


Kostnader

KOMPLETT KURS 2019- 4750 kr
 • Körlektioner, så många som din lärare anser att du behöver.
 • Den lärarledda teorin.
 • Syntest, böcker, lån av kläder/utrustning.
Utöver trafikskolans avgift tillkommer statens avgifter för
 • Teoriprov 325 kr
 • Foto/tillverkning av mopedkörkort 250 kr
Körkortstillstånd

Ansök om körkortstillstånd för ”grupp 1″via länken nedan. Nytt från och med nu är att körkortstillståndet är gratis och du nyttjar sedan samma tillstånd för ditt bilkörkort (giltigt 5 år). Tillståndet måste vara klart innan du genomför praktiken, alltså ej innan du går teorikursen. Det syntest som man måste skicka in inom 30 dagar efter att man ansökt om körkortstillståndet hjälper vi dig med på teorikursen vanligtvis. Men vill du kunna göra praktiken så snart du kan efter genomför teori så kan du komma till vårt kontor mellan kl 10-15.30 så hjälper vi dig.

Ansök om körkortstillstånd online