Ta Mopedkörkort

När du tar mopedkortet hos oss kan du känna dig trygg.

Vi har bedrivit mopedutbildning i över 10 år och vi anser att det är den absolut viktigaste utbildningen vi tillhandahåller då eleverna är helt nya i trafiken.

Så här ser vårt populära och minst sagt Intensiva upplägg ut:

Teori

Under 2021 kommer vi att lägga den teoretiska delen av mopedkursen digitalt via ZOOM. Totalt genomför du 8 timmar teori som ibland kan delas upp i 2 tillfällen. Under teorin måste du hela tiden vara uppkopplad med ljud och bild, vi rekommenderar en bärbar dator eller surfplatta.

Teorin består av lärarledd föreläsning, diskussioner där du delas in i mindre grupprum, arbete och genomgång av frågor från arbetshäfte samt filmer.

Studiematerial består av 1 grundbok och 1 arbetshäfte som postas hem till dig när du anmäler dig samt datafrågor som du får tillgång till i samband med kursstarten.

Mopedkort, Mopedkörkort, Umeå, Vännäs, Nordmaling, Hörnefors, Robertfors
Praktik

Den praktiska delen av en mopedkurs måste alltid genomföras på 2-hjuligt fordon. Även om du sedan avser att endast köra mopedbil eller EPA-traktor. (undantag kan ges av transportstyrelsen om man tex lider av balanssvårigheter, men detta måste då framgå på ditt körkortstillstånd)
2021 kommer all körning att ske individuellt, 1 lärare och 1 elev och som alltid hos oss kör du själv på mopeden och har radiokontakt med läraren. Som minst kör man 4 timmar fördelat på 2 pass., bokning av dessa pass görs via internet och vi ser inga bekymmer att en elev som har långt till trafikskolan bokar in all körning under samma dag. Om läraren tycker att du behöver mer än 4 timmar körning så bokas extra tid in i 60 minuterspass.
Vi tillhanda håller skyddskläder och mopeder vid körningen och då vi gärna värnar om miljön använder vi främst El-Mopeder av det svenska märket Vässla.

Kostnader KOMPLETT KURS 2021: 5200 kr
  • Körlektioner, så många som din lärare anser att du behöver.
  • Den lärarledda teorin.
  • Syntest, studiematerial, lån av kläder/utrustning.
Utöver trafikskolans avgift tillkommer statens avgifter för
  • Teoriprov 325 kr
  • Foto/tillverkning av mopedkörkort 250 kr

Mopedkort, Mopedkörkort, Umeå, Vännäs, Nordmaling, Hörnefors, Robertfors
Körkortstillstånd

Ansök om körkortstillstånd för ”grupp 1″via länken nedan. Nytt från och med nu är att körkortstillståndet är gratis och du nyttjar sedan samma tillstånd för ditt bilkörkort (giltigt 5 år). Tillståndet måste vara klart innan du genomför praktiken, alltså ej innan du går teorikursen. Det syntest som man måste skicka in inom 30 dagar efter att man ansökt om körkortstillståndet hjälper vi dig med på teorikursen vanligtvis. Men vill du kunna göra praktiken så snart du kan efter genomför teori så kan du komma till vårt kontor mellan kl 10-15.30 så hjälper vi dig.

Ansök om körkortstillstånd online