Ta ditt moppekort hos oss , Vi är störst i stan på mopedutbildning!

Vi är stolta över vår fina mopedutbildning som så många har genomfört. I år har vi fler lärare och många mopeder så DU ska slippa vänta. 

 

Vi brukar börja med våra teorikurser i början av februari och håller på till slutet av september. Vi delar upp teorikursen på två dagar, oftast på helger eller lov. Vi kör digitalt via ZOOM så du som elev sitter hemma och deltar. Det du behöver är en fungerade kamera och mikrofon. Utöver den lärarledda teorikursen kommer du förstås också att plugga mycket hemma. Till hjälp har du våran digitala plattform där körkortsboken finns, samt olika data tester.

 

Körningen görs på vardagar mellan klockan 07-16. Vi har delat upp det i två körpass, två timmar per gång. Hos oss får du köra på en EGEN moped medans läraren kör på en annan moped. Så du behöver inte skjutsa någon lärare och du kommer ha kontakt med läraren via radiokommunikation. Utrustning, både moped och hjälm, får du låna av oss. För att göra körningen behöver du vara minst 14 år och 9 månader samt ha ett godkänt körkortstillstånd . 

 

Det du som elev behöver göra inför din mopedutbildning är att ansöka om ett körkortstillstånd . Gör det i god tid. Du gör en hälsodeklaration samt ett syntest. Syntestet går bra att göra på trafikskolan. Säg till om du behöver hjälp! 

 

När du har genomfört vår utbildning rapporterar vi in det till transportstyrelsen. Du bokar sedan själv ditt teoriprov hos Trafikverket. 

 

Om du har speciella behov, kanske tycker det är jobbigt att läsa teori, tveka inte att kontakta oss. Vi har flera olika hjälpmedel för att det skall bli lättare att plugga in teorin. Om du som elev vill skriva ditt teoriprov med förlängd tid eller vill få det muntligt så måste du ansöka om detta i god tid hos Trafikverket.

Trafikskolan Öst på Stan

Östra Norrlandsgatan 57
903 31 UMEÅ

Öppettider

Körlektioner
Måndag-Onsdag 07.00-15.30
Torsdag 07.00-14.25
Fredag 07.00-13.15

Kontoret
Måndag-Fredag 08.30-15.00
Lunch 11.30-12.10

Kontakt

Telefon: 090-13 03 13
E-post: office@tops.nu