Bilkörkort i Umeå och Vännäs

Trafikskolan Öst på stan har funnits ända sedan 1994, vi ligger perfekt belägna nära centrum så att det är lätt att ta sig till oss, samtidigt som Öst på stan är ett mycket lugnt område för övningskörning, hit kommer alla Umeås trafikskolor för att öva.
Vi är en trafikskola som alltid strävar efter att bli bättre och aldrig förr har vi varit så effektiva på att utbilda som vi är idag! Via vår trafikskola tar över 300 elever årligen sitt körkort och drygt 8 av 10 klara sig på första försöket.

På vår trafikskola kör vi sedan många år 60 minuter långa körlektioner. Detta ger fördelar för både oss och för dig. Vi får ett lätthanterligt schema och varje lärare har lättare att få en överblick över sina elever. Du får ett lägre minutpris jämfört med de trafikskolor som kör 40 minuter och framförallt blir varje körlektion mycket mer effektiv.

Hos oss är alla välkomna att ta sitt körkort. Vi utbildar dig som aldrig övningskört en enda meter likaväl som dig som bara behöver finslipa din körning inför trafikverkets prov. Öva i din egen takt och ta uppkörningen när du har tid och känner dig redo eller låt oss skräddarsy en utbildning där vi planerar allt från start till mål redan i början.

Låt oss vara DIN trafikskola för körkort!

Ansökan om körkortstillstånd


Riskettan

Det är en teoretisk och obligatorisk riskutbildning som handlar om risker i trafiken som alkohol, droger och trötthet.

Kursen är 3 timmar lång.
Ta med en giltig legitimation!

PRIS

950 kr – Betalning sker med kort/kontant i samband med kursstart eller via shoppen. Anmälan gör du via webshoppen.


Handledarkurs

Handledarkursen eller ”introduktionsutbildning för privat övningskörning” som den egentligen heter är en obligatorisk utbildning som både handledare och elever skall gå för att få tillstånd att övningsköra privat.

Trafikskolan Öst på stan började med introduktionsutbildningar i januari 2006 och har sedan dess utbildat tusentals personer fördelat på över 400 utbildningstillfällen. Man skulle kunna säga att vi blivit experter på att hålla introduktionsutbildningar och vi märker hur de deltagare som återkommer till oss för sin körkortsutbildning år efter år presterar bättre och bättre på körlektionerna och lämnar oss med färre körda körlektioner och således billigare körkort i slutändan, detta trots att trafikmiljöerna blir mer komplexa och trafiken i vår stad mer och mer livlig. Låt dig omhändertas av vår kunniga personal du också!

VEM BEHÖVER GÅ OCH HUR GÅR DET TILL?

Om du ansöker om körkortstillstånd måste du också göra ett syntest inom 2 månader. Vi gör testet åt dig och rapporterar in det elektroniskt.

Pris för handledarkurs är 500 kr

Körlektioner

Våra körlektioner är 60 minuter långa och samtliga lärare arbetar efter en undervisningsplan som godkänts av Vägverket.

Denna undervisningsplan kan du ta del av på trafikskolan. Körlektionerna anpassas givetvis efter varje elevs förkunskaper och inlärningsförmåga och för att inte tappa bort oss i just DIN utbildning så är vi väldigt noga med att föra elevkort på samtliga elever.

UNGEFÄR SÅ HÄR KAN EN KÖRLEKTION SE UT FÖR EN ELEV SOM INTE KÖRT MYCKET HEMMA
 • Återblick på föregående lektion.
 • Genomgång av dagens körlektion, vad är syftet/målet med lektionen?
 • Ev. en demonstration av övningen där läraren visar eleven hur övningen ska genomföras.
 • Körning under instruktioner från läraren.
 • Självständig tillämpning av övningen.
 • Utvärdering av övningen, skall vi öva mer eller gå vidare?
 • Läxa att öva på eller läsa till nästa körlektion.

Har man kört mycket hemma och i förväg läst på hur övningen ska genomföras så kan man direkt börja med den självständiga tillämpningen av en övning. Därefter utvärderas övningen och man beslutar tillsammans med läraren hur man ska gå vidare.

Tänk på att alla övningar på något sätt måste genomföras! Vi vill att du ska klara dig ute på vägarna och givetvis även på din uppkörning, vare sig det handlar om att fickparkera, göra en omkörning, eller svänga vänster på en 90-väg.


Körkort

Prislista – Bil 2020

Kolla gärna även in vår webbshop, där kan man ibland fynda vissa tjänster/produkter.

BG vid nätbetalning 5729-5396

ORDINARIE PRISER
 • Körlektion, 60 minuter – 825 kr
 • Individuell teorihjälp, 60 min – 400 kr
 • Datastudier via internet – 600 kr
 • Bokpaket – 600 kr
 • Digital bok, integreras med datafrågorna – 900 kr
 • Halkbanan i Hörnefors – 2 850 kr (OBS, inga övriga avgifter tillkommer)
 • Hyra bil vid uppkörning – 1300 kr (650 för uppvärmning 45 min + 650 för bil under provtid)
 • Riskettan – 950 kr
 • Faktura, 30 dagar, gratis vid beställning i webbshop, övrigt 30 kr

Paketpriser kan du se i vår webshop